BEGRAVELSE / BISÆTTELSE

Begravelse / bisættelseEn kirkelig begravelse eller bisættelse er de pårørendes

afsked med den døde og forkyndelsen af det kristne

budskab om opstandelse, håb og trøst.

Forberedelse

I forbindelse med et dødsfald tager de pårørende

normalt først kontakt til en bedemand, som derefter står

for alle de praktiske ting ved dødsfaldet.

Bedemanden kontakter derefter kirkekontor og præst

omkring tidspunktet for den ønskede

begravelseshandling.

De pårørende bliver derefter kontaktet af præsten for en begravelsessamtale. Ved samtalen forbereder man begravelsen. Man fortæller præsten om afdøde og vælger salmer. I samtalen kan præsten også tilbyde støtte og sjælesorg.

Jordpåkastelse

I begge ritualer er jordpåkastelsen central. Præsten kaster tre gange jord på kisten, mens afdøde tiltales med ordene ”af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”. De tre håndfulde jord symboliserer bevægelsen: Liv – død – liv.

Begravelsesritualet minder os om det løfte, vi modtog, da vi blev døbt, at Gud er med os i livet, i døden og i livet efter døden.

En begravelse afsluttes med, at kisten sænkes i jorden på kirkegården.

En bisættelse afsluttes med, at kisten køres til kremering i en rustvogn. Urnen med resterne af afdøde kommer senere tilbage og bliver sat ned i en urnegrav eller et eksisterende gravsted.

Nødvendige

NavnFormålUdbyderUdløber

Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Få flere oplysninger

OK Læs mere